Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Έφτασε η Άνοιξη

Έφτασε η Άνοιξη, η εποχή που φροντίζουμε τον κήπο μας, γιατί είναι η εποχή της βλάστησης και της ανθοφορίας και μεριμνούμε ώστε να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται ώστε τα φυτά μας να εισέλθουν ομαλά στο καλοκαίρι που είναι η περίοδος της καρποφορίας.
Οι καλλιεργητικές εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι ως επί των πλείστων, το σκάλισμα που είναι απαραίτητο για την οξυγόνωση των επιφανειακών ριζών και το βοτάνισμα ή ξεχορτάριασμα από τα άγρια χόρτα ώστε να μειωθεί ο ανταγωνισμός και να γίνεται η σωστή θρέψη των φυτών μας.
Ο Μάιος είναι ο κατάλληλος μήνας προετοιμασίας του λαχανόκηπου. Δηλαδή η φύτευση των καλοκαιρινών σας λαχανικών. Μια ποιοτική και ποσοτική παραγωγή εξαρτάται πρώτα απ’ όλα από την σωστή καλλιέργεια του εδάφους, αλλά βασικό επίσης είναι και η σωστή φύτευση των κατάλληλων υγειών φυτών.
Εφόσον έχουν γίνει οι σωστές καλλιεργητικές εργασίες (σκάλισμα και βοτάνισμα), από τον Μάϊο και μετά μπορεί να γίνει η φύτευση των καλοκαιρινών σας ανθοφόρων φυτών. Μερικά πολύ όμορφα ανθοφόρα φυτά είναι: οι πετούνιες, κατιφέδες, άλισσους, γαριφαλιές, ντάλιες, βιολέτες, μολόχες, μαργαρίτες κ.α
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.