Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αλοκάσια Wentii - Alocasia Wentii

         Η αλοκάσια είναι ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου. Στο φυσικό της περιβάλλον η αλοκάσια αναπτύσσει πραγματικά τεράστια φύλλα. Τα φύλλα της έχουν πράσινο χρώμα στο επάνω μέρος και βαθύ κόκκινο στο κάτω. Η αλοκάσια βγάζει ένα λευκό άνθος σαν του σπαθίφυλλου (spath) πανέμορφο και με εντυπωσιακό ύπερο.
Γενικά χρειάζεται πολύ υγρασία και συνεχή έλεγχο για ακάρεα (κάτι σαν σκόνη) και άλλα αραχνοειδή. Με συχνό έλεγχο των φύλλων και από τις δύο όψεις μπορείτε να μειώσετε τον πληθυσμό των ακάρεων. Χρειάζεται σκιερό μέρος και πλούσιο σε οργανικά υλικά χώμα για να αναπτυχθεί σωστά. Η υγρασία είναι κάτι που λατρεύει γι’ αυτό τον λόγο το καλοκαίρι χρειάζεται συχνό πότισμα. Αν η αλοκάσια έχει τις σωστές συνθήκες (περίπου όπως της ζούγκλας από όπου προέρχεται), θα έχει τεράστιο και εντυπωσιακό φύλλωμα. Για να το πετύχετε αυτό ψεκάζετε σε ριπές βροχής και φυτεύτε την σε μεγάλη γλάστρα για να μπορέσει το μεγάλο της ριζικό σύστημα να αναπτυχυεί σωστά.
Δεν  αντέχει το κρύο κάτω από τους 10 βαθμούς με αποτέλεσμα να ρίχνει το φύλλωμα της μέχρι να επανέλθει την Άνοιξη, ενώ σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να καταστραφεί πλήρως το ριζικό της σύστημα. Η λίπανση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (από Άνοιξη μέχρι Φθινόπωρο) είναι απαραίτητη.
Μεγάλη Προσοχή στο υγρό της αλοκάσια, είναι νευροτοξικό και πολύ επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας σε περίπτωση επαφής όταν κόψετε ένα κίτρινο φύλλο.
Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με παραφυάδες και μοσχεύματα.

Εκτός την Αλοκάσια Wentii (Alocasia Wentii) πολύ όμορφα ξωτικά φυτα είναι:




1) Alocasia Amazonica  










        2) Alocasia Polly









3) Alocasia Cuprea








4) Alocasia Gageana





              




               5) Alocasia Portodora











  6) Alocasia Calidora

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.