Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πεπερόμια - Peperomia


Η πεπερόμια ή peperomia προέρχεται από τα τροπικά δάση της Αμερικής και ανήκει στην οικογένεια των πεπεριδών. Συνήθως μεγαλώνει σαν επίφυτο (πάνω στον κορμό άλλων δένδρων).
Είναι φυλλώδες φυτό, τα φύλλα του έχουν ωραία χρώματα, σχήμα, δομή, σχέδια. Τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς με αυλακωτή επιφάνεια. Μόνο λίγα μόνο σχηματίζουν σκωληκοειδείς μίσχους. Τα σαρκώδη φύλλα και τα κλαδιά έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν νερό. Ανθίζει στα τέλη της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.
Τα πράσινα είδη θέλουν φωτεινά ή ημισκιερά μέρη, ενώ τα πανασέ πλούσιο φως αλλά όχι απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ηλίου. Όσα έχουν μαλακά φύλλα θέλουν αρκετή υγρασία σε αντίθεση με τα παχύφυλλα που  αντέχουν στην ξηρασία. Γενικώς όμως θέλουν αρκετή ζέστη όλο το χρόνο, ενώ δύσκολα θα αντέξουν σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 12 βαθμών Κελσίου.
Ποτίζετε τόσο ώστε να μην στεγνώνει το χώμα και να διατηρούνται υγρά το καλοκαίρι, ενώ τον χειμώνα ελλατώστε το πότισμα. Η λίπανση την περίοδο της ανάπτυξης θα βοηθήσει πολύ το φυτό. Στερεώστε τα σε κορμούς άλλων φυτών για επίφυτα ή καλλιεργήστε τα σε ρηχά πλατειά δοχεία την άνοιξη.
Ο πολλαπλασιασμός γίνεται την άνοιξη με μοσχεύματα.










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.