Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Πετούνια


Η πετούνια έιναι ένα πολύ όμορφο και  λαμπερό φυτό. Οι χρωματιστές πετούνιες είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθούν και να προσθέσουν μια χρωματιστή όψη στον κήπο μας. Οι πετούνιες αναπτύσσονται πολύ καλά σε χώμα με πολύ καλή αποστράγγιση και σε συνδυασμό με το πλούσιο ηλιακό φως καταλήγουν στην καλύτερη ανθοφορία τους. Όταν φυτεύονται την άνοιξη ανθίζουν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου. Στις νότιες περιοχές που δεν έχουν μεγάλες παγωνιές μπορούν να φυτευτούν και το φθινόπωρο.
Οι πετούνιες φυτεύονται σε καλά σκαμμένο (περίπου 20-25 εκατοστά), σκαλισμένο και ανακατεμένο έδαφος με φυτευτική κομπόστα ή άλλα οργανικά υλικά. Στο έδαφος καλό είναι να προσθέσετε λίγη άμμο ώστε να αποστραγγίζει καλύτερα. Πριν φυτέψετε προσθέστε στο έδαφος λίπασμα πλούσιο σε φωσφόρο για να αναπτύξουν τα φυτά εκτεταμένο ριζικό σύστημα.
Η πετούνια χρειάζεται συχνό κλάδεμα και κορφολόγημα το καλοκαίρι ώστε να διατηρείται φρέσκια και λαμπερή. Με ένα καλό και κοφτερό κλαδευτήρι αφαιρείτε τα μακριά και τα ακανόνιστα κλαδιά και βλαστάρια. Λιπάινετε το καλοκαίρι (1 φορά τον μήνα) σκορπίζοντας το λίπασμα στο έδαφος ανάμεσα στα φυτά και ύστερα ποτίζετε καλά. Όταν καλλιεργείτε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, λιπαίνετε πιο συχνά (κάθε 15 ημέρες) σκορπίζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λίπασμα σε κάθε φυτό πάνω.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.