Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Παχίρα - Pachira - Money Tree


Η παχίρα ή pachira - money tree είναι ένας αειθαλής θάμνος ή δένδρο που προέρχεται από την Αμερική (από το Μεξικό έως την Βραζιλία). Money tree ονομάζεται γιατί κατά το Feng-shui θεωρείται, ότι θα φέρει πολλά χρήματα και τύχη στο σπίτι σας. Οι κορμοί συνήθως είναι από 3-5 πλεγμένοι μεταξύ τους όπου πάλι κατά το Feng-shui, τα φύλλα φέρνουν τα χρήματα και οι πλεγμένοι κορμοί τα παγιδεύουν στο σπίτι σας.
Το ύψος του φυτού μπορεί να φτάσει και τα 2 μέτρα ύψος. Τα φύλλα της παχίρας μοιάζουν με ανθρώπινο χέρι καθώς είναι σαν παλάμη δηλαδή 5 φύλλα. Δεν έχει πολλές απαιτήσεις και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες καλλιέργειας αφού είναι πολύ ανθεκτικό φυτό και μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα. Το φυσικό της περιβάλλον είναι υγρό και ηλιόλουστο, αλλά προσαρμόζεται εύκολα σε χαμηλό φωτισμό και λίγο νερό. Όσο αφορά το πότισμα, το χώμα του φυτού θα πρέπει να έχει κάποια υγρασία, γι’ αυτό μην αφήνετε ποτέ το χώμα να στεγνώνει. Κατάλληλο πότισμα είναι λίγο μια φορά την εβδομάδα ανάλογα βέβαια με την υγρασία του χώρου όπου βρίσκεται.
Χρειάζεται πολύ φως, όχι όμως να έρχεται σε απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ηλίου που μπορεί να κάψει τα φύλλα της. Ψεκάζεται τα φύλλα με νερό μία φορά την εβδομάδα. Το χώμα πρέπει να είναι ελαφρύ και να περιέχει αρκετή άμμο ώστε να γίνεται σωστή αποστράγγιση. ΠΡΟΣΟΧΗ μην ξεχνάτε πάντα μετά το πότισμα να αδειάζετε το πιατάκι από το νερό.
Κόψτε τα φύλλα που δεν θέλετε λόγο μεγέθους σε σχέση με το χώρο που βρίσκεται ή επειδή θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή στο σχήμα της, πολύ σύντομα θα εμφανιστούν τα νέα φύλλα. Το ίδιο γίνεται και στα κίτρινα φύλλα που πέφτουν από μόνα τους, πολύ γρήγορα αντικαθίστανται απο νέα.
Πολλαπλασιάζεται εύκολα από τα κομμένα τμήματα του φυτού. Κόψτε με προσοχή τους μίσχους που βγαίνουν πάνω στον κορμό και μεταφυτεύστε τους.







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.